Okulumuz ve ilimizde ilk defa yapımını gerçekleştirdiğimiz Doğa Sınıfının yapım ve hazırlık aşamaları...

PROJE AMACI :

1.Çocukların doğa ile iç içe olmaları, keşfetme duygusu ve hayal güçleriyle özgün ürünler geliştirme, yaratıcı eleştirel düşünme becerilerini kullanarakyaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlamak.

2.Doğada bulunan canlıları tanıma, sevme ve doğayı onlarla paylaşabilme.

3. Çevre ve iklim değişiklikleri nedeniyle gerçekleşen toplumsal farkındalığı artırarak bilinçlenmelerini ve doğada var olan birçok materyali kullanarak faydalı ve özgün ürünler elde etmelerini, doğaya zarar vermeden oluşan atıkların değerlendirilebildiğini, doğaya geri dönüştüklerini göstermek, tüketen bir nesil olmaktan ziyade, üreterek topluma faydalı olan özgüveni gelişmiş bireyler yetiştirmek.

PROJEMİZİN ÖZETİ: Üreten ve yaparak öğrenen miniklerimiz için Türkiye Yüzyılı yeni eğitim programının  amacı ve ilkeleri doğrultusunda çocukların doğa ile iç içe olmaları, keşfetme duygusu ve hayal güçleriyle özgün ürünler geliştirme, yaratıcı, eleştirel düşünme becerilerini kullnarak, yaprak ve yaşayarak öğrenmelerini sağlayacak, derslikler dışında doğayla baş başa kalabilecekleri fiziki bir mekan oluşturuldu. Her mevsim kullanılabilcek üstü kapalı etrafı çevrili bu yaşam alanında dönüştürülebilir doğal ahşap sandalyeler, nostaljik kara tahta, beyaz tebeşirler ile sınıf havası oluşturuldu. Etkinliklerimizin sergilendiği etkinlik köşemizde bulunmaktadır.

PROJEDEN BEKLENEN SONUÇLAR: Sadece tüketen bir nesil olmaktan ziyade, üreterek topluma faydalı olan, meraklarını, keşfetme duygularını geliştiren, kendi hayal dünyalarını etkinliklere yansıtan, sürdürülebilir bir yaşam kalitesi geliştirebilen mutlu çocuklar yetiştirmeyi hedefledik ve bunu onların doğa ile bütünleşerek yaparak ve yaşayarak öğrenmelerini sağladık.

PROJE FAALİYETLERİ      :

1-Projenin yürütme kurulu oluşturuldu.

2-Projenin uygulama alanını tespit edildi.

3-Proje takvimi ve proje süreleri ayarlandı.

4-Proje çizimi yapıldı.

5-Proje yürütme kurulunca proje ile ilgili maliyet belirlendi.

6- Projeye destek olacak yardımseverler ile görüşme ve projenin tanıtımı yapıldı.

7-Proje maliyet bütçesinin ihale usulüyle belirlenmesi.

8-Proje şartnamesinin hazırlanması.

9-İhale onayının alınması.

10-İhale kontrol komisyon onayının alınması.

11-İhalenin sonuçlanması.

12-Proje ile ilgili malzeme temini.

13-Projenin yapımına başlanması.

14-Projenin belirlenen süre içinde tamamlanması.

15- Doğa sınıfı ile ilgili eksiklerin giderilmesi.

16-Doğa sınıfının iç ve dış mekan düzenlemesinin sağlanması

17-Doğa sınıfı açılışı ile ilgili sosyal medyada duyurunun yapılması.

18-5 Haziran Dünya Çevre gününde Valimiz Başkanlığındaki protokol ile açılışının yapılması.

19- Çocukların Doğa sınıfını kullanmaya başlaması.

20- Sosyal medya ve basında yer alması

Yayın: 12.07.2024 - Güncelleme: 24.09.2024 09:54 - Görüntülenme: 251